Wie is Gewoon Roy

Gewoon Roy, wie of wat is dat nou precies?

Gewoon Roy is in 2020 opgezet naast Video In Verzet, als spin off.
In het begin bij zo’n beetje elke demonstratie aanwezig, maar omdat Roy de visie had breder en gevarieerder te zijn in de content heeft Roy,
mede door zijn werk in de agrarische sector gekozen live te gaan op locatie bij boeren demonstraties en sfeeracties.

“Als je live gaat op de juiste plek en het juiste onderwerp weet je in je commentaar waar je over praat” – Roy


Roy is daarnaast actief als online moderator van het live stream kanaal Video In Verzet. Door de vele contacten zijn een aantal leuke samenwerkingen en vriendschappen ontstaan, en kom je collega’s in het vak met regelmaat tegen bij demonstraties of sfeeracties.

Naast het live streamen is Gewoon Roy ook actief op YouTube.
Deze content is in te delen in infotainment, behind the scenes, samenvattingen van demonstraties of soms content wat totaal off topic is.

“Internet is het nieuwe TV kijken, je wilt variatie in het aanbod, wat er te kijken is”
-Roy


We spreken in een WIJ principe op de site, Roy doet dit allemaal niet alleen, er is een team achter Roy in de weer bij demonstraties en sfeer acties, we lichten ze hier onder even toe.

Het team
Roy
Bedenker van dit kanaal, commentator in de live streams, content creator voor YouTube, en boer. Roy is de eerste contact persoon van Gewoon Roy. En in het bezit van een perskaart om op locatie reportages te kunnen filmen, waar anderen wellicht worden tegen gehouden.
Publicatie gaat doorgaans via Facebook of YouTube.

Max
Bekend als sidekick Max, helpt veel met camera werk, geeft commentaar bij lives wanneer er gereden word en Roy de aandacht bij de weg moet houden, en is navigator als er van actie naar actie word gereden.
Maar ook op locatie is Max camera man zodat in de nabewerking veel materiaal is, om een actie of sfeer actie goed in beeld te brengen.
Ook is Max in het bezit van, een drone op plekken waar hij kan en mag vliegen onder de juiste weersomstandigheden heeft Gewoon Roy ook de mogelijkheid om dronebeelden te verzorgen.

Samantha
Samantha is de recapster van live video’s, zij weet met beeldjes uit de lives en muziek de betreffende actie kort en bondig samen te vatten zodat in de hoofdlijnen te zien is wat er die dag allemaal is gebeurd.
Deze samenvattingen worden allemaal gepubliceerd op YouTube, zodat het voor een groter publiek beschikbaar is.

Diverse moderators
In de live streams hebben bezoekers mogelijkheden om te reageren. Dat is mooi om te verbinden en discussie aan te gaan, maar soms sluipen er wel eens reacties binnen die niet gewenst zijn.
Mede door een team moderators van Video In Verzet en een eigen team blijft de chat netjes, natuurlijk laten we ruimte voor emotie en meningen, maar het moet wel binnen de perken blijven anders gaat het kanaal op zwart. (En dat moeten we niet hebben natuurlijk)